Bred smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Smörkräm. Efter en underbar helg med sommarvärme, som gjorde det så mycket enklare att tanka ny energi, känner jag mig nu redo för en ny arbetsvecka
Smörkräm. Varva bottnarna med kräm och vispad grädde. Mal mandeln fint och blanda med strösocker. Vispa ihop äggulor, strösocker, smör och grädde i en kastrull
Vispa samman ingredienserna till glasyren riktigt länge så den blir len och fluffig. Blanda till sist ner morötterna lite i taget tillsammans med oljan
Men hjälp så goda, klart bland de godaste tekakor jag bakat = )Nu har jag provat min nya kompis och det var skillnad än att stå och dra runt med trägaffel, degen blir lite smidigare
Testa om oljan är tillräckligt varm med en lökbit. Se till att ha ett lock att lägga över oljan om den skulle fatta eld (försök EJ släcka olja med vatten - då exploderar den)
Jag blir mer och mer förtjust i att spackla tårtorna medsmörkräm istället för grädde. Har upptäckt att det är många fördelar, som t ex att man inte behöver oroa sig för att locket börjar smälta, (när jag spacklar medgrädde fodrar jag alltid locket för säkerhets skull) och den största fördelen är att det blir ett fantastiskt underlag att lägga sp´n på
Smält smöret, blanda med mjölken och häll i det också. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten
Så himla söt och god, ja helt toksöt är den, inget för den som är känslig för allt för söta bakverk Ja det kan ju inte bli annat än galet söt när botten består av smulade chokladkakor med chokladbitar i, sedan ovanpå det en härlig kräm bestående av grädde, marshmallowsfluff och polkagrisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.