Lägg äggulorna i en kastrull och häll på mjölk eller grädde samt strösocker i en kastrull. Lägg äggulorna i en liten skål och täck med plastfolie och ställ in i kylen, de ska senare användas till smörkrämen
Kolla försiktigt med en kniv att kakan släpper kanten. Blanda till glasyren och bred över kakan. Smörj en form, 24-26 cm i diameter, med laktosfritt smör samt bröa med mald mandel. Häll i formen och grädda ca 60-70 minuter på näst nedersta falsen
Rör ihop äggulor, mjölk/gräddeoch socker i en kastrull. Vänd omedelbart upp den färdiggräddade bottnen på ett bakplåtspapper och dra bort bakplåtspappret från bottnen
Smält mjölkchoklad och socker i vattenbad och rör i grädden. Sikta i mjölblandningen i äggvitan i två omgångar och avsluta med att röra i varmt smör till en homogen smet
Vispa gräddenoch blanda med flädersaften. Lägg på rabarbern och bred på grädden. Den här mandeltårtan är rena rama dessertdrömmen med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar
Bottnarna är som sega biskvi-bottnar och fyllningen är som en chokladtryffel smaksatt med konjak. Smaksätt med konjak, ställ krämen i kylen tills den blir så kall att den kan bredas ut
Pudra med florsocker och servera i tårtbitar tillsammans med färska bär ochgrädde. Tillsätt lite smör i taget tills det smält samman med chokladen och rör med läll hand i mald mandel och mjöl
Servera med en klick gräddeoch lite färska bär. Man kokar upp en rad med ingredinser och låter det småkoka någon minut, låter det stelna i kylen och sen är det klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.