I söndags när Berra kom hem från sin jobbresa i Tyskland hade han med sig champagne hem till sin halta fru och jag skojade om att jag skulle sippa bubbel och mumsa praliner med den svullna foten i högläge
Efter att vi hade gjort två satser "Vanlig" fläderchampagne var det dags att experimentera lite. Vad händer om man mortlar 1,5 dl färska blåbär och tillsätter brygden
Skölj jordgubbarna. Ta undan 6 och lägg dem i frysen. Dela resten i kvartar. Lägg dem i en liten kastrullmed socker, och koka på låg värme 5–8 minuter, tillsde är mjuka
Älsk på babbel och bubbel . Bjöd hem Matjuntan igår på en tisdagsskål och lite plockmat. Det har hänt så mycket under sommaren som vi var tvungna att skåla för
Jag såg på Det goda livet avsnitt 4 på SVT här om dagen där dom tillverkade fläderchampagne. Eftersom flädern faktiskt blommar nu så gav jag mig ut på fläderjakt och kom hem med en påse som innehöll 60 fläderbuketter
Igår hade vi kombinerat 4-årskalas, 5-årskalas och kräftskiva. Det är så att Milia och min lillasysters son fyller år dagarna efter varandra och då både lillasyster och jag arbetar obekväma tider hade vi svårt att få till datum för kalas
4 1/2 liter. 6 glasflaskor med skruvlock á 75 cl. 1. Rensa bort smådjur och blad från blomklasarna. 2. Tvätta citronen och riv det gula på skalet med ett rivjärn
Vi går hej vilt från det ena firandet till det andra här i det Mårtenssonska köket idag, men vi kom på att vi fortfarande inte har bjudit er på vårt flaggedagsfirande och vad som åts då
8 liter vatten1 kg socker2 citroner i skivor1 dl äppelcidervinäger10 stora klasar fläderblommorRensa flädern och blanda sedan allt i en hink och låt stå i solen i 3 dagar
Många är ni som efterfrågar tips på champagne till nyår och därför har jag satt samman en liten guide med allt från mousserande och rosébubbel till äkta skumpa i olika prisklasser
Utan bara för att man har så tydliga förväntningar på både rött och bubbel. Jag rekommenderar precis alla att testa ett rött bubbel, det är en intressant upplevelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.