Lite smått och gott att ställa fram till jul måste man väl ha. Här hemma bakas det inte lika ofta nu som förr, dels för att vi är riktigt dåliga på att äta kakor och att det tillslut åker i soporna för att de blivit för gamla
Provade ett nytt recept på tårtbotten sent igår kväll. Letar efter den perfekta vaniljtårtbotten som inte bara är god utan också någorlunda lätt att skära i trots att den är luftig och porös
Skala och skär morötter, palsternacka och lök i 2 mm tjocka skivor, gärna på en mandolin. Dela blomkålshuvudet i små buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 2 minuter
4 1/2 liter. 6 glasflaskor med skruvlock á 75 cl. 1. Rensa bort smådjur och blad från blomklasarna. 2. Tvätta citronen och riv det gula på skalet med ett rivjärn
8 liter vatten1 kg socker2 citroner i skivor1 dl äppelcidervinäger10 stora klasar fläderblommorRensa flädern och blanda sedan allt i en hink och låt stå i solen i 3 dagar
Efter att vi hade gjort två satser "Vanlig" fläderchampagne var det dags att experimentera lite. Vad händer om man mortlar 1,5 dl färska blåbär och tillsätter brygden
I kväll har vi firat fredag med husets flädervin. När busken blommade som vackrast i juli och saften var buteljerad, passade jag på att skörda några klasar av de vita doftande små molnen
Jag såg på Det goda livet avsnitt 4 på SVT här om dagen där dom tillverkade fläderchampagne. Eftersom flädern faktiskt blommar nu så gav jag mig ut på fläderjakt och kom hem med en påse som innehöll 60 fläderbuketter