I senaste numret av Damernas Värld hittar ni mitt recept på Basilika- och limeglass. Eftersom jag gjorde två smaker men bara ett fick plats i tidningen kommer det andra receptet på rabarber- och fläderglass här
När det gäller grottor så är antagligen de med hallon mest vanliga men jag gillar att experimentera så jag har testat apelsin, äpple, olika bär mm men denna gång fick det bli en fläder och myntafyllning
Och enkel att göra. Koka upp vatten och socker. Sila ifrån bären och slå upp saften på flaskor. 1 liter jordgubbar10 st fläderblomsklasar1 citron i skivor1 msk citronsyra1 l vatten1 kg socker (jag brukar ta 800 g=mindre söt)1 krm natriumbensoatMosa jordgubbarna och blanda med blommor, citronsyra och citronskivor i en rymlig bunke. Låt stå svalt 3 dygn och sedan är saften färdig
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.