Förra veckan var jag med ett gäng från jobbet i fjällen några dagar. ( Jag undrar bara , VEM beställer ren vodka klockan fyra en eftermiddag på en elegant pub i fjällen
Fjällröding - en delikatess som måste testas i fjällen. Vi tog med oss en färdig infryst gryta med lamm som tinade i kylen och räckte till 2 middagar, fryst renskav som också fick tina på vägen upp och sedan tillagades till en enkel men god renskavsgryta som också räckte två middagar och räknade sedan med att hitta gott lokalt kött eller fisk eftersom det det brukar finnas gott om det i fjällen och tog med potatis, ärtor och broccoli som kunde fungera som tillbehör till det vi hittade
För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilé med whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
Som den vi åt i fjällen. Det kan möjligtvis vara så att jag funnit mig en ny hobby, korvstoppning. Tårtmakeriet får passa sig, kanske knuffas den ner från förstaplatsen
Börja ca 2 cm nedanför toppen, där "fjällen" slutar. Vit sparris kan skalas med potatisskalare. Se till att allt skal kommer med, annars blir det hårda trådar kvar
Snart väntas ett av 3 barn hem från sin sportlovsvistelse i fjällen, lite senare kommer nästa från Solsresan till Portugan och den tredje får jag vänta på tills i morgon
Med en mormor född i Västerbotten med 16 syskon, en farmor från krösamosets och ostkakans Småland, och en mamma som fött en hel familj med hemlagat, så blir mat väldigt viktigt
Här kommer receptet på Citronkola som jag lovade häromdagen. Det var Mat-Tina som gjorde den här kolan i ett av sina program för några år sedan och har sedan dess blivit en favorit hemma hos oss
En av rätterna vi hade med oss till fjällen var den här soppan. Det har varit ovanligt tyst här på bloggen ett tag och det beror på att jag varit på skidsemester med familjen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.