Det har varit en lugn och skön förmiddag och lunchen är precis avklarad, framför tv. Min vardag,. Så i dag lutar jag mig tillbaka och bara kopplar av, men tar med mig känslan jag hade när jag reflekterade över spegelbilden och jobbar vidare mot det resultat jag vill uppnå
Eftersom jag den senaste tiden har fått en del förfrågningar på mailen angående olika glutenfria mjölsorter har jag tänkt att jag skulle göra en sammanställning av olika slags mjöl och flingor som kan vara användbara när man bakar glutenfritt
benfritt kött av bog eller ytterlår. Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. Tillsätt resten av smör och olja och fräs grönsaker och kryddor ett par minuter
Idag är det bara tisdag och jag tänkte laga en rätt på min sons favoritkött. Innan det är dags för svampplockning ska vi hinna med ännu en maskeradkräftskiva
Jag tycker också att frysta bananbitar är goda att tugga på som snacks efter ett svettigt träningspass medan jag lagar middag, så att jag inte lurar mig själv att äta något mindre hälsosamt innan maten står på bordet
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Personligen tycker jag de är godast dagen efter. Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
4 kycklingfiléer. 2 vitlöksklyftor. ½ urkärnad röd chilifrukt. Timjan. Smör. Salt och peppar. Bryn kycklingen runt om i smör så den får färg, men inte blir genomstekt
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Den här kostmodellen är mer i ropet än någonsin och mängder av kokböcker publiceras. Min mat har blivit både mer varierad och betydligt godare, det finns ju så otroligt mycket gott att göra av grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.