Det har varit en lugn och skön förmiddagoch lunchen är precis avklarad, framför tv. När jag stod framför spegeln tidigare i dag så kunde jag själv se att det försvunnit en del under bysten och kring midjan/magen
Till den här middagen tog jag de tunna revbenen och kryddade med bara örtsalt och vitpeppar. Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en av mina resor i Sörmland
När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Jag tycker också att frysta bananbitar är goda att tugga på som snacks efter ett svettigt träningspass medan jag lagar middag, så att jag inte lurar mig själv att äta något mindre hälsosamt innan maten står på bordet
Rensa grillad kyckling och skär i bitar. Blanda ihop cheme frache med chilisås och kryddor. 1/2 grillad kyckling 2 dl creme fraiche 1 dl chilisås kryddor som salt peppar och salladskrydda 2 bananer skivade. Sätt ugnen på 200 c. Lägg ner i en form och grädda i ugnen 30 minuter. 1/2 grillad kyckling. 2 dl creme fraiche. 1 dl chilisås. 2 bananer skivade
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. 1-1 ½ kg äpplen i klyftor. 200 g torkade aprikoser. 2 hackade gula lökar. 1 strimlad röd paprika. 1 kg strösocker. 1 msk salt. 1 tsk svartpeppar. 2 msk senapsfrö. 2 msk hackad färsk ingefära. 1 tsk cayennepeppar
Personligen tycker jag de är godast dagen efter. Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Stimla kycklingen och paprikan. Skär ett snitt i översidan på baguetten, öppna och lägg i fyllningen
Blanda alla ingredienser till en jämn smet, smaka av med salt och peppar. Salt och peppar. Stek dem i smör och servera med ris, rostad potatis eller en härlig bulgursallad
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.