Ingredienser Portioner. 5 dl 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1/2 selleristjälk 250 g räkskal 2 msk rapsolja 1 kg ben från mager fisk (gärna med huvudet kvar) 1 l vatten 3 cm färsk skalad ingefära 15 korianderstjälkar Lägg till i inköpslistan
Fiskfond. Tips, både när du kokar fiskfond och kräftfond är det viktigt att skalen och benen inte får koka med för länge då är risken att det blir beskt
Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp. Vispa samman crème fraiche, vin, fiskfond och philadelphiaost i en gryta och låt det koka upp
Blanda fiskfonden med grädden och persiljan och ös över fisken. Ugnsbakad torsk med kapris och tomat4 portioner600 g torskfilé250 g körsbärstomater3 msk kapris5 st salladslökar2 dl matlagningsgrädde1 msk fiskfond1 msk fryst hackad persiljaflingsaltsvartpepparSätt ugnen på 200 grader
Blanda grädden med senap och fiskfond och häll den över laxen. 1 msk fiskfond. 1 msk fiskfond. Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten
2-3 dl fiskfond (andra mått kan behövas om man använder fond på flaska eller tärning, men det gör du väl inte. 2-3 dl fiskfond (andra mått kan behövas om man använder fond på flaska eller tärning, men det gör du väl inte
3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med). 1 paket finkrossade tomater ca 400 ml 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med)
4 msk fiskfond (jag använder egengjord, går bra med en tärning också). 4 msk fiskfond. Soppor i alla dess former är ju himla trevligt den här tiden på året när det är ruggigt och kallt ute
2 dl fiskfond (vatten + 3 msk Santa Maria Fiskfond). 2 dl fiskfond. Festligt med rödtunga. Idag serverar jag denna tillsammans med en len vitvinssås, räkor och små smörstekta champinjoner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.