Gurkmeja te – gott, värmande och supernyttigt. Gurkmeja te. Så efter några timmar i stallet var det riktigt gött att komma hem, ta en varm dusch, äta middag och njuta av en kopp gurkmeja te
Ibland får jag frågor om varför jag inte enbart kör skånsk mat i mitt skånska skafferi. Visst lagar jag mat efter säsong, och visst bor jag i det bördigaste av landskap, men det totalnationalromantiskt präktiga har liksom aldrig riktigt varit min grej
Fint fynd hos slaktaren Entrecôte är det bästa nötköttet, enligt min åsikt. Det har så mycket mer smak än tex oxfilé, särskilt om man hittar en riktigt välmarmorerad bit
Det ska syfta på särskilt hälsosamma livsmedel med speciellt högt näringsvärde och innehåller rikligt med naturliga vitaminer, mineraler och antioxidanter
Värm mjölken och smular ner jästen, blanda ner smör, salt, socker, kanel och äggen. Om du har limpor, skär in den sned, pensla med vatten, uppvispat ägg och strö över med pärlsocker och mandlar
med en tesked) så att det bildas fina krackeleringar i skalet. Blanda sedan in de övriga ingedienserna i nytt vatten och koka upp äggen i denna blandning
Talg är ett fett som utvinns ut nötkreatur och har goda värmeegenskaper vid stekning. "– Talg är en av mina viktigaste råvaror i köket som jag använder till allt från stekfett och frityrolja till smaksättning i såser, säger Johan Jureskog
Jag har verkligen kärat ner mig i ingefära de senaste åren sisådär. Och visst är det fint. Innan var jag den som petade bort ingefäran från sushi-tallriken och undvek allt vad hette ingefära
8 1 l vatten 18 nejlikor 3 bitar kanelstång 1 tsk stötta kardemummakärnor 1 stor bit torkad ingefära 4 portionspåsar svart te 8 dl mjölk socker Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.