25-30 st
skållade mandlar 1. Blanda strösocker, florsocker, vaniljsocker, det hela ägget samt äggulan i en stor skål. Blandas.2. Rör i det mjuka smöret. Tillsätt mjöl och rör om till en jämn deg. Knåda degen lätt, slå in i plastfolie och låt stå i kylen i cirka en timme.3. Värm ugnen till
Namnet likbleka fingrar är äckligt bara det. Igår hade han med hem till farmor och farfar och bjöd dem på lite fingrar men jag tror att han åt upp de flesta på egen hand
Fingrar till halloween. Förra halloween bakade jag fingrar. fingrar,. Har bläddrat igenom gamla digitala fotoalbum senaste två dagarna, för att skicka till framkallning
Så här sitter jag med bruna fingrar, glad & nöjd med våran trädgård. Idag har jag varit ledig så jag & Astrid har varit hemma med undantag för en sväng om "Stånga trädgård" för att köpa lite jord, vattenkanna & pratat m Cilla (jag) och jagat dammfiskar m håv (Astrid) mm
Gör så här. Rör margarin, florsocker, ägg, bittermandelolja och vaniljsocker mjukt och smidigt. Tillsätt mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg
Vispa ihop smöret, vaniljsockret, florsockret och det vanliga sockret till en slät smet. Tillsätt ett ägg och en äggula (äggvitan som blir över används till pensling senare)
Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten. Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet
Lägg på två plåtar med bakplåtspapper och platta till lite med fingrarna, ställ in i ugnen på 200 grader i 8-10 minuter, ta ut och efter några minuter skär du sneda kakor
Då är det mycket bättre och billigare att göra egen saltgurka, efter 2 dygn är de klar och håller sig i 2 veckor om man inte är där med fingrarna och plockar i dem hela tiden, använd tång. 2 veckor om man inte är där med fingrarna och plockar i dem hela tiden, använd tång
Du kan behöva använda lite mer rismjöl på fingrarna eller kaveln. Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.