Flera av de recept jag lagat i sommar kommer från just senaste årens Buffétidningar, och det här är ett av dem från årets juninummer - Siri Barjes vegetariska filodegspajmed pinjenötter, getost, karamelliseradlökochtomater
Dela körsbärstomaterna på mitten och lägg dom i pajformen med den skurna sidan uppåt. Så därför tänkte jag passa på att ge lite inspiration idag i form av en jättegod paj medkaramelliseradlökoch getost
Fördela den karamelliseradelöken över smördegsbitarna, toppa med soltorkade tomateroch oliver. Resterande smördeg kan du gärna använda till att göra en liknande smördegspuff med västerbottensost och rom, se recept här
Börja med att krydda fläskkarrén med salt och peppar. Servera med ris eller bulgur. Dela tomaterna på hälften och ta i dem på slutet så att de bara precis blir varma
Häll på balsamvinäger och krydda med timjan. På ICA´s hemsida hittade jag ett recept på KaramelliseradRödlökmed getost som skulle vara till en lammburgare
Detta är säkert en vanlig kombination för många, men för oss var det nytt och alla tyckte det var en fantastisk förrätt, så jag vill verkligen dela med mig av den
Bryn i olivolja med pressad vitlök, färsk timjan, örtsalt och peppar. Ta upp de soltorkade tomaterna, bryt broccolin i mindre bitar och blanda med kycklingen
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliseradlök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Finhacka den gula lökenoch skriva tomaterna i tunna skivor. Jag brukar alltid ha mer vitvinsvinäger eftersom jag älskar vinägersmaken, tomaterna är också ett perfekt tillbehör till grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.