Avokadopasta medbasilika, parmesan och rostade pinjenötter. Blanda med oljan, zesten, citronsaft, vitlöken och hälften av basilikan direkt i serveringsskålen
Avokadopasta medbasilika, parmesan och rostade pinjenötter. Blanda med oljan, zesten, citronsaft, vitlöken och hälften av basilikan direkt i serveringsskålen
Fast handla mat måste jag göra förstås, ikväll ska det bjudas på middag igen och jag funderar som bäst på vad jag ska laga till, så här lite innan frukost med kurrande mage
Blanda i kycklingbitarna och krydda med salt och peppar. Strimla basilikanoch rör ner i såsen. Plocka bort allt kycklingkött från kycklingen och skär det i små bitar
Skiva upp, lägg på en plåt med olja, salta och kör in i ugnen ca. Med massa salt. Här har ni ett exempel på en klassisk maträtt jag och mina vänner brukar laga till middag
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilikaoch tomater
Till biffarna serverar vi ugnsrostade rotsaker och en kall sås med smak av basilikaoch vitlök. Än så länge har vi lyckats få in färs på menyn varannan vecka i alla fall och jämfört med tidigare så är det en klar förbättring
Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Finhacka lök och vitlök 2. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg 4. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften 7. Strimla basilikan 8. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan2. Krydda lite med svartpeppar och salt3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt
Stek ett litet smakprov och smaka av med salt och peppar. blanda ihop mosad kokt potatis eller ströbröd med mjölk, ägg, lök, vitlök samt smulad fetaost i en skål till en smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.