Trattkantarellpaj påfilodeg, ganska stor. På grund av svampmängden kommer det följa en hel del sådana recept framöver, tidigare utnämnde jag hösten till sopptid men det har alltså hittills varit svamptid
Trattkantarellpaj påfilodeg, ganska stor. På grund av svampmängden kommer det följa en hel del sådana recept framöver, tidigare utnämnde jag hösten till sopptid men det har alltså hittills varit svamptid
Apropå buffé och vårens fester,. Friterade vegetariska vårrullar med filodeg. dessa små vegetariska vårrullar passar perfekt som plockmat på buffébordet
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 6-7 filodegsbladpå varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Avsluta med 4 filodegsbladpå toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater). 500 g färsk filodeg
Nu tar du fram filodegen – lägg bladen på varandra och pensla med brynt, smält smör mellan lagren. Idag spenderade jag och Lukas en härlig vinterförmiddag i skidspåret i Hallby, verkligen fantastiskt
Själv är jag ingen storkonsument av filodeg då jag tycker den är lite svårhanterlig så jag blev positivt överraskad, och riktigt imponerad, när jag öppnade asken och fick syn på "ytterhöljet" till filodegen
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.