Västerbottensfyllda lövbiffrulader i gräddsås. Medan halva Sveriges befolkning verkar vara frenetiskt upptagen av att baka lussekatter funderar jag mera på vad jag ska ha till vardagsmiddag inför upploppet mot jul
Ett grönare, skönare och friskare liv kan låta både tråkigt och krångligt. Men det är det inte. Ofta får jag som kostrådgivare frågan "Vad ska man äta då som är nyttigt och bra
Svart ris är hett och vissa menar till och med att det är det nya råriset. I Kina har sädesslaget i flera århundraden gått under namnet ”det förbjudna riset” eftersom endast adeln hade tillgång till det
4 nyanser av choklad. Tårta med 4 nyanser av choklad. Tårtan är en ren dröm för en chokladälskare. Att baka tårtan innehåller dock många moment, men är väl värt sin tid
Det blev lite cupcakes till lördagsmys. Denna gången blev det kladdkake muffins med Italiensk maräng. Vissa färgade jag in med lite rosa nyans och dem andra brände jag av med brännare
Jag är inte någon "tårt-person". Sedan jag var liten så har jag inte varit så superförtjust i just klassiska gräddtårtor, ser de mest som ett nödvändigt ont
Dammsugare. Punschrullar – eller dammsugare som jag är van att kalla dem – är nog det allra godaste sättet att bli av med överbliven sockerkaka eller annan mjuk kaka
Hej, handarbetsvänner. Så var det tisdag igen och dags för symöte. ) Tänk vad roligt det är med er - alltså den växande skaran av medlemmar och läsare som tittar in här varje vecka och berikar de virtuella träffarna
Soppa i gröna nyanser, blev dagens middag. 14 April 2016. Kyckling,. Soppa. Lchf Grön Currykycklingsoppa. Lite kyligt väder idag, men det åtgärdades med en värmande soppa med hetta, i form av grön currypasta
Härom dagen var det olidligt varmt och barnen tjatade om glass… Jag såg då fruktskålen med päron och kom på en genial tanke om att göra egen Piggelin-glass
En vegetarisk ramen. Här är ett enkelt recept på vegetarisk ramen. Det finns flera olika sorters ramen och det här ligger nog närmast en shoyuramen eller kanske en misoramen, jag har använt både sojasås och miso till buljongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.