Lägg lotusrot, tongku-svamp, ingefära, vitlök, stjärnanis, fem-kryddor och vatten i en stor gryta. KINESISK GRÖNSAKSGRYTA MED FEM KRYDDOR, STJÄRNANIS OCH SVARTBÖNSÅS2 bitar torkad lotusroten nypa torkade liljor1 stång torkad tofu ("dragspel", foo chok)8 torkade shitake-svampar (tongku på kinesiska)2 stora torkade "kinesiska öron"-svampar3 skivor färsk ingefära2 hackade vitlöksklyftor1 tsk fem-kryddor-pulver2 dl vatten3 morötter, skivade på diagonalen200 g fyrdelade färska champinjoner300 g broccoli, stammen i bitar och resten i buketter1 strimlad purjolök1 skivad squash1 bit stjärnanis1 msk svartbönsås med vitlök (Lee Kum Kee
tjocka revbensspjäll, minst 1,5 kg2 gula lökar, grovhackadeen burk mutti körsbärstomater4-5 dl rött vin5-10 vitlöksklyftor3 lagerblad2 msk worchestersåsOm du använder en lergryta sätt den i kallt vatten 30 minuter innan användning, annars kan det finnas risk att den spricker
Därav har jag lagat en massa olika kalla såser genom åren baserad på den och tänkte ge er receptet på mina fem kalla favoritsåser, samlade i ett enda inlägg
Årets stora nyhet på julbordet i min värld var de här vegorevbenspjällen. Efter mitt sedvanliga runtgooglande efter och jämförandes olika recept på ”glaserade revbenspjäll” så fastnade jag för Per Morbergs variant – helt enkelt för att det var det mest komplicerade och jag råkade ha i stort sett alla ingredienser hemma
Därav har jag lagat en massa olika kalla såser genom åren baserad på den och tänkte ge er receptet på mina fem kalla favoritsåser, samlade i ett enda inlägg
Därav har jag lagat en massa olika kalla såser genom åren baserad på den och tänkte ge er receptet på mina fem kalla favoritsåser, samlade i ett enda inlägg
Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök (à ca 200 g) 1 röd chili 250 g körsbärstomater 300 g spaghetti 1 riven vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 dl vispgrädde 2 tsk finrivet citronskal ca 200 g skalade kräftstjärtar 1 1/2 dl finriven parmesanost salt svartpeppar Vid servering dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Jag har skrivit flera tidigare recept på veganska revbenspjäll här på bloggen, men de har alla utgått ifrån att du använder ett eller annat specifikt vegosubstitut för att få till den där köttiga känslan
Hej på er. Nu var det några dagar sedan jag bloggade och i ärlighetens namn har jag inte hunnit, har både en hemtenta och en salstenta nästa vecka och imorgon har jag och min dansgrupp uppvisning på en gala, så ni förstår att det är mycket nu
Ingredienser Portioner. 15 korvar 1 kg fläskkarré 500 g späck 500 g kokt kall skalad potatis 1 msk salt 1 tsk nymald vitpeppar 1 tsk finkrossad kryddpeppar 1/2 tsk malda kryddnejlikor 1 tsk mald ingefära 1 msk potatismjöl 5 dl kallt skinkspad eller kall grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 5 dl kokt kall mjölk ca 5 m fjälster av svin Saltlake 5 l vatten 3 dl salt 2 msk strösocker Kokvatten 3 l vatten 2 gula lökar 3 lagerblad 10 kryddpepparkorn 5 hela nejlikor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
minst 1 kg tjocka revbenspjällmarinad. chilisåshoisinsåsworcestersås3 vitlökklyftor,pressadejuicen av en halv limematoljaMarinera revbenspjällen i minst 1 timme, gärna över natten. Placera revbenspjällen i en ugnsfastform, slå på marinaden och stek i ugnen 1,5-2 timmar tills köttet är mört. 1 kg tjocka revbenspjäll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.