Ibland hinner jag inte det som var tänkt så istället för makrill så blev det idag falukorvspytt i ugnen med en kall basilikasås.Ingredienser till 4 personer
Krydda med salt och peppar. Den här goda basilikasåsen serverade jag igår till grillspett. Basilikasås1 kruka basilika (ta ungefär så mycket blad som det brukar vara på en "köpeplanta")3 st vitlöksklyftorca 1 dl olivoljaca 0,4 dl vit balsamvinägerflingsaltsvartpepparMixa blad, olivolja, balsamvinäger och vitlöksklyftor till en slät sås
Använd såsen som pastasås och i med lite parmaskinka. Smaka av med salt och peppar. Basilikasås1 creme fracihe1 kruka basilika1-2 vitlöksklyftorsaltpeppar0,5 parmesanostRiv osten och vitlöken
Blanda alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar. " Den kalla basilikasåsen är lite av favorit bland kalla såser och passar faktiskt till det mesta, rökt fisk, gravad fisk, kallt kött, grillat, pasta
Pressa vitlöken och rör den med honungen. Smaka av med salt och peppar. Mixa basilikan och oljan. Rör försiktigt ner majonnäsen,gräddfilen och honungen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.