Halvera tomaterna och salta dem på snittytan. Skär tomaterna i bitar och lägg på ett fat. Placera tomaterna på en oljad ugnsplåt med snittytan ner och baka dem i ugnen på 70 grader i 1 timme
I veckan blev Annie hämtad på dagis av sin älskade Gudmor. Jag använde den här gången det jag hade över från kalkonjulbordet, dvs rökt skinka och pepparsalami på kalkon som jag knaperstekte
I lördags fick vi lite oväntat besök, och de är ju så himla trevligt men då är de bra och ha något snabbt, enkelt och gott recept i rockärmen att plocka fram så man kan bjuda på lite go fika
Jag driver alltså matbloggen Min Lilla Kokvrå, med ett stort fokus på enkel vardagsmat. Ett smarrigt recept ur min receptsamling ska jag väl också, naturligtvis, bjuda på, nu när jag fått den stora äran att gästblogga hos Ida, som för övrigt har en riktigt fin blogg som jag troget följer och har med i min blogglista
Nu är det bara en vecka kvar till en av årets stora matnjutarhelger så idag får du ett recept på en riktigt läcker laxröra, som jag på bilden serverar på frökex
Med en Sous Vide-stav låter du köttet bli tillagat i vatten på den temperatur du vill uppnå. Här tillagas en bit bogstek och en fransyska av vildsvin i zippåsar, fästa på kastrullkanten med klädnypor
Jag bjöd då på en grekisk kycklinggryta som heter Kokkinisto, recept HÄR. Sedan bryner man på köttet så det blir fin färg, lägger i en ugnsform och på 150 grader kör jag tills lammet får en temp av 55 grader. Amazin Zinfandel finns på Systembolaget och har nr 72534, kostar 79 kr och ska passa väldigt bra till julens alla smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.