Färglägg med karamellfärg om du vill. Varje kaka kan dekoreras efter smak men om man vill göra spindlar börjar man med att klippa till ben av lakritsremmarna
Skriv ut färdiga mallar eller rita egna, färglägg, klipp ut och häng upp. Påsken närmar sig med stormsteg och förutom den goda maten och påskägg fyllda med godsaker, så är väl ändå påskpysslet något som är riktigt trevligt att se fram emot
4 hackade oliver/tomathalva1 rödlök1 viltlöksklyftaparmesanostruccolaDela tomaterna så det blir ett lock och en underdelSkär ut innehållet på tomaterna, så det inte blir vattnigtHacka oliverna, rödlöken och pressa i vitlöken och blanda med salt o pepparLägg i fyllningen i de tomma tomathalvornaRiv parmesan och strö överStäll in i ugnen i ca 15 min tills de har fått fin färgLägg upp ruccola på tallriken och lägg på de färdig grillade tomaternaKLART
)3-4 ankbröstsaltHallonsås200 g hallon (använde frysta)1 banan, skalad30 g färsk ingefära, skalad2 schalottenlökar, skalad1 klyfta vitlök5 dl kalvbuljong2 dl rödvin4 msk hallonvinäger50 g smörRotselleripyré500 g rotselleri50 g smör1 dl gräddevattensalt Bräserad rödkål400 g rödkål1 dl kalvbuljong1-2 msk hallonvinäger30 g smörTilläggTrattkantarellerBörja med att ta ankbrösten ut ur kylskåpet, de skall helst vara i rumstemperatur i åtminstone en timme Skär snitt i ankfettet, saltaFörbered såsenSkär löken, vitlöken, bananen och ingefäran i bitarLägg olivolja i en djup panna och lägg i de skurna ingredienserna, stek en stundLägg i hallonen och häll i vinet, vinägern och buljongenLåt såsen koka tills de finns ungefär 2-3 dl kvarKör genom en sil och lägg i smöretSkär kålen fintLägg i smöret i en panna och lägg i kålenLägg i resten av ingredienserna och låt sjuda i ca en timmeSmaka av med saltSkala och skär sellerin i bitar Lägg smöret i en kastrull och lägg i selleribitarnaBryn en stund och lägg i vatten att selleribitarna just och just täcksKoka tills bitarna är mjukaLägg i grädde och mosa med en stavmixerStek ankbrösten med skinnet nedåt, kom ihåg att börja på en KALL panna så att fettet börjar smälta småningomStek tills skinnet är krispigtVänd och stek tills andra sidan också fått lite färgLägg i ugnen, 175 grader, till ca 4-6 min
Jag vill lära mig att skapa egna styckningsdetaljbilder och att kunna ”skära ut” alla detaljer digitalt och färglägga och klicka på detaljerna för att komma till samlade recept
800 gram färsk marulkströbrödcitrondill3 dl gräddeSkär marulken i ca 3 cm breda bitarRulla alla bitarna i ströbrödBryn i panna så att de får färgLägg alla bitarna i ugnsfast formBlanda grädden med dill och citron och höll över marulkenLåt stå i ugn ca 15 minKLART
Järpar med persilja och vitlök4-6 portioner 0,5 dl havregryn1 dl mjölk1 ägg1 tsk salt1 tsk sambal oelek3 pressade vitlöksklyftor1 pkt fryst persilja (30 g)700 g färs (gärna vilt) Gör så härSmula havregrynen i en skål och häll på mjölkLåt det svälla 5 minuterBlanda i övriga ingredienser till en jämn smetForma färsen till järpar Stek i lite olja tills de fått fin färgLägg över järparna i en ugnsfast formStek färdigt i ugn i 200 grader i 10 minuter 4-6 portioner
bryn köttet i stekpannatillsätt lökenstek till fin färglägg över i en grytatillsätt vatten + kryddor+morot+svampskölj ut stekpannahäll i grytanlåt koka till köttet blir mörttillsätt ev mer vattengör redning av vetemjöl+vattenred av +tillsätt gräddenlåt koka 5-10 minsmaka av
Skär grönsakerna grovtBryn oxsvansen i olja tills de har fått färgLägg i grönsakerna och bryn en stund tilltillsätt även tomatpuren som du brynermed en stundNär allt fått färg så lägger du allt i en storkastrull och fyll upp med vatten tillsdet täcker, koka upp och skumma av
Hamburgare4-8 st 500 g nötfärs1 tsk saltSvartpeppar Gör så härBlanda färsen och forma till biffarBryn fett i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de fått fin färgLägg de nystekta biffarna mellan två bröd tillsammans med valfri fyllning, förslagsvistunt skivad rå lök, ketchup, senap och smörgåsgurkasalladsblad, skivad tomat, gurka och strimlad paprikaostskiva, stekt bacon och BBQ-sås Hamburgare med chilidressing smakar säkert gott
1/2 dl olivolja4 msk äppelcidervinäger1,5 msk dijonsenapsalt o pepparSkala scapmisarna och lägg i den blandade marinadenFinhacka paprikan, dela avokadon och coctailtomaternaBlanda senapsdressingenBlanda mixen till vitlöksbrödet och bre på brödet, avsluta med att strö över ostenStäll in brödet i ugnen ca 10 min, tills osten har smält och fått fin färgLägg upp grönsakerna och häll över senapsdressingenStek till scampisarna så de blir varma (ca 3 min)Skär bort kanterna på brödet när det e klart och dela till trekanterKLART
Lördag, det är helg och Här Är Rosa Köket igen. Har börjat lördagmorgonen med att städa, vädrat sängkläder och mattor, torkat golv och badrum, kök och vardagsrum
SkäR kolen i bitarBryn den tillsammans med lite soya o sirap så den får fin färgLägg hälften av kolen i en ugnsformBlanda ihop färs, keso, vatten o kryddorFördela smeten på kolen o täck med resten av kolenGrädda mitt i ugnen på 175 grader ca 1 timmeServera med kokt potatis och knorr steak sause
Mycket av allt kan man säga. Passar faktiskt in på Månadens Sötsak också. Recept deg till pepparkakshus. Innehåller mer bikarbonat och blir därför hårdare och stabilare
En kurbits är en fantasiblomma som förr fick dekorera bland annat väggar och tak. Kurbits kommer ursprungligen från Dalarna och Hälsingland och hade sin storhetstid från mitten av 1700-talet 100 år framåt
1 tsk dijonsenap2 tsk vitvinsvinägerjuice från en halv citron3 msk olivolja2 msk färsk dragon eller persiljasalt svartpepparMickes förrätt Friterad Halloumiskär en halloumi i bitarblöt sidorna med vattenrulla i vetemjöloch fritera i olja tills de får färglägg upp på papper att rinna avskiva citron över
Dessa biskvier och krämer kan du sedan smaksätta och färglägga. MacaronEtt utsökt franskt bakverkFör ett tag sedan gick jag till biblioteket och lånade boken ”macaron – ett utsökt franskt bakverk”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.