Lägg gifflarna på plåtar med bak-plåtspapper. Rör i oljan och ringla chokladen över gifflarna. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda i 8–10 minuter
Gifflar är perfekt att ha med sig på utflykter, tävlingar mm. Det här behöver du till cirka 25 gifflar. Sedan penslar du gifflarna med uppvispat ägg,Strö över sesamfrön och låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter. Klara att serveras Det här behöver du till cirka 25 gifflar
Rulla samman från den bredaste delen och in till spetsen, till små gifflar. Lägg över gifflarna på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 30 minuter under bakduk. Grädda gifflarna mitt i ugnen i ca 12 minuter
Att göra gifflar är inte svårt men de ser lite finare ut än vanliga vetebullar. Rulla ihop trekanterna till gifflar och lägg dem med skarven nedåt på kakplåtsklädda plåtar
Glöm inte att packa matsäcksväskan med de här fyllda gifflarna. De här gifflarna är perfekta att ha med sig som matsäck när man åker på utflykt eller tar en heldag vid stranden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.