3,25 dl vetemjöl2,25 dl strösocker0,75 dl farinsocker0,5 dl kakao1 tsk bakpulver0,5 tsk bikarbonat2 ägg0,75 g gräddfil0,5 msk vaniljsocker100 g smält, avsvalnat smör0,5 dl majsolja1,5 dl kallt vattenFyllning. kola av 1 burk sötad, kondenserad mjölk som kokat i vatten i 2,5 timme1 liten näve marshmallows (jag ville ha mini men hittade bara stora så jag delade dem)0,5 dl jordnötter(torkade tranbär)Glasyren. 100 g mörk choklad, 70 %175 g smör, rumstempererat2 dl florsocker0,5 msk vaniljsockerGarnering. 1 näve marshmallows0,5 dl salta jordnötter0,5 dl pistagenötter(torkade tranbär)Smörj och "kokosflinga" en springform. Sätt ugnen på 175°. 1 tsk bakpulver
Och V var helt fantastisk - i 1,5 timme stod han på pallen i köket och bakade och dekorerade. Erka Perkas enkla munkar, 20 st1ägg1 dl socker1 dl mjölk25 g smör, smält5 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerFritering. Värm oljan till 180°. Min digitala termometer klarade inte över 130° så jag fick göra brödprovet dvs lägga ner en bit vitt matbröd i oljan. När brödet får fin gulbrun färg efter ca 1 min är temperaturen rätt. Lägg ner några kransar åt gången och fritera ca 1 min på vardera sida. Fritera 1 min på varje sida. 1 ägg. 1 dl socker. 1 dl mjölk. 1,5 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker
1) Baka eller tillaga något sött på temat PERSONLIGT före den sista mars, blogga om det och länka till det här inlägget. 100 gram smör. 1 dl socker. 1/2 tsk bikarbonat. 2 – 2 1/2 dl vetemjöl. Grädda i 175 grader i cirka 10-15 minuter. Månadens sötsak – Personligt 100 gram smör. 1 dl socker. 1/2 tsk bikarbonat. 2 – 2 1/2 dl vetemjöl
Räcker till ca 10 medelstora snittar. 1 dl polenta + 3,5 dl vatten. 1/2 tärning grönsaksbuljong. 1 tsk torkade örter, exempelvis timjan och rosmarin. 1 msk olivolja till stekning. 1/2 dl olivolja. 1/2 dl rödvinsvinäger. 1 msk sirap eller socker. 1 tsk torkad oregano. chili flakes efter smak, jag tog ca 1/2 tsk. Släta ut med en slickepott eller stekspade, tills polentan är runt 1 cm tjock. Blanda med dressingen och låt det stå och dra 5-10 minuter. 1 dl polenta + 3,5 dl vatten. 1/2 tärning grönsaksbuljong. 1 tsk torkade örter, exempelvis timjan och rosmarin. 1 msk olivolja till stekning. 1/2 dl olivolja. 1/2 dl rödvinsvinäger. 1 msk sirap eller socker. 1 tsk torkad oregano. chili flakes efter smak, jag tog ca 1/2 tsk 5-8 repade kvistar färsk timjan
Dessutom är kanelbullens dag inte långt borta (4/10) så det kommer snart bättre tillfälle att baka och blogga om kanelbullar. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. 0,75 dl ljus muscovadosocker1 msk vaniljsocker75 g rumstempererat osaltat smörLjumma mjölken till 37° tillsammans med smöret och häll över den smulade jästen. 100 g smält osaltat smör
Chokladmuffins med jordgubbstryffel, 6-12 st (beroende på hur stora man väljer att göra)Jordgubbstryffel. 2 ägg2 dl strösocker0,5 dl vaniljsocker1 krm salt1,5 dl vetemjöl1 dl kakao0,5 krm bakpulver100 g smält smörLägg tinade, frysta jordgubbar i en sil och passera för att få jordgubbspuré. Grädda 12-15 min i 190°
Om de där 17 rådjuren de sett utanför en morgon, de som bor där nu alltså. 1,25 dl rörsocker. saft från 1 lime. Frys sedan in i ett fryståligt kärl som rymmer mint 10 dl. 1,25 dl rörsocker. 1 lime. 10 dl L
När jag var i Lidl för några månader sedan hittade jag Madeleines form med kostar bara 19 kr. IngrediensÄgg 1 st. Äggula 1 st. Störsocker 50 gVetemjöl 60 gBakpulver 2 gSalt 2 gSmör 70 gCream cheese 50 gVaniljsocker 1/2 tsk. Sätt ugnen på 175°. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. 125 ml vatten100 g strösocker1 msk RosvattenKoka up vatten med sockret i liten kastrull. Madeleines är mer goda om man servera 1 eller 2 dagar efter bakat. 1 st. Äggula 1 st. 125 ml vatten. 100 g strösocker. 1 msk Rosvatten. 1 eller
1½ dl röd quinoa. 1 grönsaksbuljongärning. 1 stor kokt potatis eller 3 mindre. 1 finhackad sommarlök (vilken lök som helst går bra). 1 stor näve grovt hackad persilja. 1 dl sojayoghurt. saft och skal från 1 citron. 1½ dl röd quinoa. 1 grönsaksbuljongärning
150 g mork choklad100 g smör 100 g brunsocker 2 ägg 30 g vetemjöl 1/2 tsk bakpulvernötter (om man vill)Ugn. 175°1. Tillsätt mjölblandningen och grädda ca 15 minuter. recept hämtade jag från härOreo kex 100 gSmör 50 gStorsocker 25 gPhiladenfia ost 200gStörsaker 75gVispgrädde 75gÄgg 2 st. - lägga i kakan i bakplåt som fylla vatten ca 5 cm och grädda i 180C ca 45-50 minuter och låt de svalna i ugnen 1 timmar. 150 g m. 100 g smör. 100 g brunsocker. 1/2 tsk bakpulver. 180C ca
125 g mandelmjöl. 4 normalstora äggvitor (125 g). 1 dl vispgrädde. 1 tsk hemmagjort vaniljsocker. Väg upp 125 gram av det och lägg i en torr bunke. Grädda i 160 grader i 10-12 minuter. Månadens sötsak – utländskt 125 g mandelmjöl. 4 normalstora äggvitor (125 g). 1 dl vispgrädde. 1 tsk hemmagjort vaniljsocker. 125 gram av det och lägg i en torr bunke. 160 grader i. 10-12 minuter Ta försiktigt
1 dl mjölk eller grädde. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform (ju äldre och mer inbakad desto bättre) och grädda i cirka 40 minuter i 175 grader. 1 dl mjölk eller grädde
1) Tillverka något sött på temat HEMIFRÅN före sista juli, blogga om det och länka hit. 1½ dl socker. 100 g smör. 1 påse malen kardemumma (17 g). 1 tsk krossade kardemummakärnor. 12-14 dl vetemjöl. Rulla varje del till en tjock längd (ca 50 cm lång) och skär i 18-20 delar. Rulla ut varje del till 12-15 cm långa stänger. Pensla eventuellt med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ungefär 8-10 minuter. 1½ dl socker. 100 g smör. 1 påse malen kardemumma (17 g). 1 tsk krossade kardemummakärnor. 12-14 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.