Men den är löjligt enkel, så det är nästan pinsamt att berätta… men här har ni den. Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip
Först ut är en förrättmed avokado och kräftstjärtar, hur enkel som helst att fixa till och som går bra att förbereda och ha på lut i kylen tills den ska huggas in på
Denna enkla och goda förrätt gjorde jag till farsdag och bjöd pappa på. Ikväll ska vi ha lite julfirande med Lars mormor och hans syskon, äta smörgåstårta och ha julklappsleken
Det går bra med vad som helst helt enkelt. Gör man skålarna på runda tunnbröd så blir det perfekt formade skålar och de blir mindre till storleken än mina här under och är därmed perfekta att servera en förrätt i
Till förrätt gjorde jag dessa små smördegflarn som blev jättegoda och riktigt snygga. Till efterrätt blev det kahluaglass som ni bara inte får missa och till varmrätt gjorde jag en klassisk skinkstek med god gräddsås och receptet på det kommer så småningom
Förrätten skulle vara superenkel var tanken, men eftersom Växjö inte dignade av fetaost i bit så fick jag lägga mycket tid på att leta, vilket gjorde att på den tiden skulle jag kunnat göra en ganska avancerad förrätt
Skär ost ochfikon i fina skivor och lägg upp på ett fat tillsammans med basilikablad. Strö över flingsalt och grovmalen svartpeppar och ringla på en god jungfruolivolja
Färskafikonmed gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
Strö dem över fikonoch ost. Skär mozzarellan i skivor och lägg en i varje snitt. Gör tre snitt i varje fikon men så att de fortfarande håller ihop i botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.