Perfekt vardagsmat, snabbt och enkelt. Enkel fiskgryta med potatis och curry. 600 g fast potatis2 morötter1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré 2 tsk curry 8 dl vatten2 msk grönsaksfond300 g fisk, t ex torsk och lax100 g färska sockerärter
Hacka schalottenlöken och blanda med crème fraiche. Smaka av med lime, peppar och dill. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens
Sätt ugnen på 200 grader. Dela på fiskfiléerna. Smörj en ugnsfast form. Lägg den hackade löken i botten på formen, lägg fisken på löken, strö ut dillen och därefter tomaterna
Majmånad är nog en av årets mest intensiva. Det är avslutning på alla aktiviteter, picknickar med förskolan, utflykter och massa annat, samtidigt som man ska hinna med att fixa i trädgården och njuta också
Dela fiskblocket i mindre bitar. Krydda med citronpeppar eller ev. med annan fiskkrydda. Vänd bitarna i lite ströbröd och stek dessa 7 min på varje sida, på svag värme
Var relativt skeptisk till den här maträtten men jag var absolut tvungen att prova. Enklaste möjliga förberedelser ger mig hopp inför framtida hektiska eftermiddagar där maten inte får så mycket utrymme och omsorg
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.