3 msk strimlad bladpersilja3 msk pinjekärnor 3 kokta kalla potatisar. Pajbotten. 3 kokta kalla potatisar100 g margarin, ev mjölkfritt2 dl glutenfri finmix2 dl glutenfri grov mix2 msk iskallt vattenKör ihop ingredienserna till en deg i en matberedare
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
400 g köttfärs. 4. 400 g köttfärs. I fredags gjorde jag en jättegod paj som var enkel att tillreda. Har man köttfärssås klar i frysen går den här göra på ett litet kick eftersom man då slipper ett moment
Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. 4 ägg. Ugn 225º. Lägg vetemjöl, havrekli och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad
Grädda mitt i ugnen i 30–40 minuter tills puddingen stannat. 4 dl idealmakaroner. Makaronipudding 4 dl idealmakaroner 1 gul lök, alt 1 liten purjolök 250 g rimmat sidfläsk 2 dl lagrad ost, grovriven
Lägg en bakhandduk över och låt stå och svalna tills fyllningen till köttfärspajen är färdig. Tryck ut degen i en pajform ca 22-24 cm i diameter, nagga med en gaffel och ställ i kylen ca 30 minuter. 400 g nötfärs eller blandfärs eller annan färs
Jag har utgått ifrån Arlas köttfärspaj men har ändrat lite. 4-6 portioner. 4. Beroende på hur hungrig du och dina gäster är så räcker pajen till 4-6personer. Serverar du den med ett gott bröd och en stor sallad så räcker den garanterat till 6 personer. 4-6 portioner Ingredienser. 4
Åh, den här köttfärspajen är så himla god. 300 g köttfärs1 vitlöksklyfta1 gul lök1 buljongtärning2-4 msk tomatpuré50 g rökt skinkasalt, pepparlite vattenOstsmet. Skivade tomater1 tsk hackad basilika2 msk hackad persiljaArbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en pajform. 2-4 msk tomatpuré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.