Som alltid bjöd kvällens väninna på mycket god mat och enjättetrevlig och intressant vinprovning. I går var jag på höstens första vinprovningsträff tillsammans med mina trevliga väninnor
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Så har vi nu lyckats välja ut lite bilder från lördagskvällen då vi bjöd hem våra goda vänner Anne och Ingemar på middag, en middag som vi plötsligt fick för oss skulle ha ett italienskt tema
Vi får inte lokalbefolkningen på ett luggslitet bakhak – inte i kväll. Hur många gånger har vi inte fått höra kulinariska solskenshistorier om den där semesterlunchen som avnjöts på något sunkigt hak långt bort från de inställsamma turiststråken
Ha en underbar kväll. Man skulle kunna äta på jobbet, men jag tycker ju att det är roligt att laga mat och sitta ner en stund vid matbordet och ventileradagens händelser
Tisdag igen, vilket såklart betyder soppa i vårt kök. Just denna soppan passade så konstigt bra in på dagens inlägg i Matrepubliken, nästan som om det var planerat, men i detta fallet var det faktiskt ödet
Som med så mycket annat handlar det om att prioritera, för mig är middagen viktig, är middagen och kvällen bra kan jag dessutom unna mig att sova lite längre dagen efter
Vi åt denna sallad igår, såååååå gott. Ingredienserna till salladen serverades i olika skålar. I min sallad hade jag allt utom tomater (kan lätt få ont i magen av råa tomater
Putsa fläskkarrén och späcka köttet med hälften av katrinplommonen. Lägg din späckade fläskkarré i en ugnsform med den feta sidan upp och stick in en stektermometer där det är som tjockast
Kvällen innan förberedde jag overnight oats, eller davosgröt som det också kallas. Inga kommentarer. Jag behövde verkligen ladda batterierna och passade på att ta lite ledigt från jobbet både denna och förra veckan
Birchermysli – En frukost för bl a skidlandslaget. Istället för att koka gröten rör man ihop havregryn och yoghurt och låter det stå i kylen över natten, det blir kanongott
En ny och sjukt fin bekantskap, Anders Ramsey (vegansk haute cuisine kock deluxe, bland annat ansvarig för den veganska Nobelmenyn), satte upp en pop up restaurang som enbart serverade veganska pizzor enbart för enkväll på ölbaren Omnipollos Hatt vid Götgatsbacken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.