150 år
före mig. Född in i den anrika familjen Heidsieck blev hantidigt skolad i champagnens ädla konst, inte minst eftersom hans far gick bort i unga år och lämnade den unge Charles att ärva verksamheten. Att vara del av huset Heidsieck räckte dock inte för den äventyrslystne unge mannen. Han ville mer, han ville upptäcka världen, resa dit ingen annan rest tidigare. Vid tjugonio års ålder tog han sitt första steg mot att bli en av världens mest kända ikoner, genom att grunda sitt egna champagnehus. Han var den första att sätta sitt förnamn på etiketten, något som många skakade på huvudet åt i misstro mot hans stundande framgångar. Eftersom den gode Charles bestämt menade att ingen kan vingårdarna bättre än odlarna själva, lät han bli att köpa mark och valde istället att investera i källare för att kunna lagra sina viner. En övertygelse som visade sig lönsamt då den mogna stil som kännetecknar Charles
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Har redan börjat tänka till kring sonensstudent nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Skala potatisen, skär den i halvor och koka tillsden är mjuk. Jag måste bara tipsa er om en riktig höjdare – väl värd att prova – nästa gång ni ska äta stekt fisk
Efter att ha cyklat den dryga kilometern hem till dottern, lämnat av varorna och sedan cyklat samma sträcka tillbaka hem igen så var jag ganska blöt och kall, men jag var ändå glad över att veta att min älskade unge hade fått lite välbehövlig medicin och bra näring (hon var mycket tacksam)
så blev jag godissugen, och letade runt bland LCHF recept efter något gott och hittade chokladbollsrecept med keso och jag som bara älskar chokladbollar
Till det grillade gjorde jag en kall sås med bla lök, paprika och färska örter i. Ingredienser. Kör alla ingredienser i en mixer eller matberedare utom oljan som du sedan häller försiktigt i sist
Gör såsengenom att blanda fisksås, ostronsås, soja socker, limesaft och vatten i enskål. Det stupade dock på jordnötterna som skulle vara tillbehörtillrätten
Mina föräldrar överraskade oss till lunch i dag med denna underbara maträtt. För många år sedan fick jag ett recept av min syster Agneta på en otroligt god gubbröra som passar perfekt i midsommar, med ägg och hårdbröd
Kör allt i en matberedare tills det bildas små smulor/klumpar. Cheesecaketårta med kardemumma och rabarberkompott, täckt av italiensk maräng och toppad med svenska bär
Vispa ihop ägg, mjölk (eller grädde), lite salt och svartpeppar i enskål. Lite olika grönsaker finns det alltid hemma så jag använder lite olika från gång till gång men det räcker att bara ha lite svamp hemma så blir äggengenast lite roligare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.