En skål till Charles Heidsieck
Andreas Kjörling
Andreas Kjörling
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 år före mig. Född in i den anrika familjen Heidsieck blev hantidigt skolad i champagnens ädla konst, inte minst eftersom hans far gick bort i unga år och lämnade den unge Charles att ärva verksamheten. Att vara del av huset Heidsieck räckte dock inte för den äventyrslystne unge mannen. Han ville mer, han ville upptäcka världen, resa dit ingen annan rest tidigare. Vid tjugonio års ålder tog han sitt första steg mot att bli en av världens mest kända ikoner, genom att grunda sitt egna champagnehus. Han var den första att sätta sitt förnamn på etiketten, något som många skakade på huvudet åt i misstro mot hans stundande framgångar. Eftersom den gode Charles bestämt menade att ingen kan vingårdarna bättre än odlarna själva, lät han bli att köpa mark och valde istället att investera i källare för att kunna lagra sina viner. En övertygelse som visade sig lönsamt då den mogna stil som kännetecknar Charles

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.