Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Vi slog slag i saken nu närmannen har semester och åkte in till Kalmar och köpte en ny uppsättning. Det är väl härligt när man har sån tajming med allt
Allt börjar med en bra botten - pajbotten. En bra paj kräver en bra pajbotten. Det spelar ingen roll om fyllningen är alldeles delikat om bottnen är torr och hård eller blöt och mjuk
Nären bit Australien flyttar in - bananabread. Allmänt, Mjuka kakor den. Som jag berättade i går, fick jag en ny bakbok av Emma direktimporterad från Australien med en massa australiensiska recept på kakor, pajer och bakverk
När man tipsar om hur man får till en hög och fin tårtbotten. Allmänt, Allmänt den. Det recept jag oftast använder mig av när jag ska baka gräddtårta eller prinsesstårta är det som följer nedan
När man haft en skolavslutningsdag och tipsar om god jordgubbstårta. Allmänt, Allmänt den. närdagen är här, är det med en lite oväntad förnimmelse av saknad
När man har en favorit - Sommarbärcheesecake. C&C Trädgårdscafé, Cheesecake den. Skulle tro att en hel del passade på att åka in till stan för att uträtta ärendennärsolen tog paus
När man delar recept på en rabarbercheesecake med vit choklad. Cheesecake den. Tyvärr är jag inte helt säker på exakt hur jag gjorde (så går det när man inte skriver ner meddetsamma), men jag har här skrivit ner receptet som jag använder när jag gör blåbärscheesecake, som också är ett bra grundrecept för cheesecake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.