Se där enkrämig och god sås på ett kick. Så har du en bra bas tillen god sås till ris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehör i stället för kolhydrater
I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämig och höstig. Den här stora burken med torkad svamp fick vi till jul, räcker säkert iaf till nästa jul
Smetanan ger lite syra och tillsammans med grädden blir det en fin krämighet. Fisken fortsätter nämligentillreda sig själv efter att den kommit ut ur ugnen och på detta sätt slipper ni äta en fiskrätt torr som fnöske
Tilldennarisotto stekte jag hackad zucchini i olivolja, med lite pressad vitlök, ett par bitar kronärtskocka jag hade kvar och några kaprisar och faktiskt en dutt på slutet av den rivna parmesanen blev det en otippad god sidorätt
Börja med att sätta på vattnet till pastan och koka pastan enl anvisning på förpackningen. Hacka lök, vitlök, chili och soltorkade tomater och fräs ihop några minuter i en stekpanna
Att passa enrisotto handlar i det stora hela om att hälla på vätska, låta den koka bort och upprepa procedurentills riset är färdigkokt och du tycker att risotton är lagom tjock och krämig
Mixa jordnötterna i en handmixer/matberedare med rapsolja till ett krämigt jordnötssmör. Även om vi tänder ljus, dricker varmt och försöker mysa till det i tillvaron lite
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i enkrämigrisotto med purjo och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.