Tänk på att bara tillsätta lite i taget och se hur degenutvecklas. Dela varje tredjedel i tolv mindre bitar, och rulla bitarna till korvar som du sedan formar tilllussekatter och placerar på plåten med gott om utrymme för jäsning
Det kanske inte var särskilt jättesmart att tacka ja tillatt baka ännu en bröllopstårta när man inte har något kök att göra det i, men jag har ju en familj som ställer upp så jag behövde inte tacka nej
Det blev Pasta Carbonara, med en rejäl parmesanhög, till middag igår (och lunch idag, givetvis) och en flaska av den alkoholfria sommarfavoritenFentimans Ginger Beer, som finns att köpa på bl a Systembolaget
Av en av bitarna som jag skar bort formade jag till Olofs läpp och la ovanpå tårtbotten. Sen skar jag en av dom runda bottnarna så attden skulle passa i mitten
Vi kom fram tillatt det är många maträtter man ofta gör bara en gång, det är egentligen inte så många recept som görs mer än än gång varken hemma hos dom eller här hemma hos oss
Blanda allt i enren tio-litershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex
Texten beskrev hur läkarensatt och rekommenderade norsk (detsamma somsvensk) husmanskost – vilket idag består av transfetter, höga halter av gluten, socker och massa annat “nyttigt”
Vi förflyttade oss in där vi hällde upp lösgodiset i en skål och tog fram spelen vi hade med oss. Och så satt vi inne resten av kvällen, med levande ljus lite här och var till ljudet av regnet somsmattrade mot rutan
Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysa in, och dessutomen ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.