Det skulle ju handla om den här fina surdegspizzan jag bakade förra veckan. Det ligger bara några hundra meter från lägenheten och jag har glatt skuttat dit i envecka nu
Oftast är det bilden på rätten som jag dras till. Sämre start på veckan kan man ha. Men det är inte alltid bilden är så lockande, men så börjar jag läsa receptet och så börjar tankarna fara runt
Det finnsen fascination, man kan även kalla det besatthet, av drinken Margarita i vårt hushåll. Jag vet inte exakt var det kommer ifrån, men jag kan gissa att det grundar sig i ett och ett annat besök i the United States of America, och Californien speciellt
Den har räckt precis hela veckan. Förra söndagen så knådade jag ihop en lekdeg till barnen. Citronsyran måste du inte ha med i degenmenden gör att den håller flera veckor (förutsatt att du förvarar den i kylen)
Men det är en annan historia som jag planerar att slutföra senare i eftermiddag. Den lilla tid jag la på matlagning resulterade i alla fall i den här gröna pastan med ärt och spenat-pesto och broccoli
Ha en riktigt fin fredag på er alla. Med en man på resande fot den här veckan och försöka få vardagen gå ihop med diverse pusslande med jobb, och barnens förskola, så är man innerligt tacksam att man har mor-och farföräldrar inom hyfsat bekvämt avstånd
Förra veckan började vi med drömmarna och idag har turen kommit till ett par gifflar som snabbt blev fru Ms favortikakor när hon jobbade på café för några år sedan
Så varsågoda, en snabb fin fiskrätt som förgyller vilkenkulen oktoberdag som helst. Med en gräslöksås på vitt vin och grädde så har ni en festrätt vilken regnig måndag som helt som smakar fest, helg och serverar ni på helgen i hop med ett gott torrt Chablis har ni en festmåltid som får tungan att darra
Jag är dentypen som måste äta frukost annars blir jag på ett helt förskräckligt dåligt humör. hur som, jag har ialla fall konstaterat att en skål yoghurt med müsli och lite frukt nog är det som passar mig bäst, ialla fall på vardagar när man ska peta i sig frukosten fort och stå sig på denen stund
Finhackaresten i en mixer eller med en kniv. Grovhacka hälften av persiljan och valnötterna. Fräs räkorna i resten av oljan, pudrachili över och rör ner det grova hacket
Smält den hackade löken och pressad eller finhackadvitlök i oljan. Skiva ner den varma potatisen i en blandning av oljan, salt,peppar, hackad lök, hackad gurka och kapris
Mosa böcklingen eller kör i mixer tillsammans med kesella,dill. Lägg upp böcklingmoussen. Garnera med en dillskvist ochbjud sallad, strimlad purjolök och rädisa till
Servera med strimladpurjo, finklippt persilja, en klick lätt crème fraiche och rostadebrödtärningar. Värm de vita bönorna och servera med korven stekt i fettet
Mixa skorporna fint i en matberedare. Känns fint att gå till jobbet då. ) Men för er som nu har semester och måste tillbringa dagen inomhus så kanske det kan vara lockande att muntra upp stämningen lite med en läcker ingefärscheesecake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.