1 florsocker,
att sikta överSätt ugnen på 200 grader. Vispa upp grädden tills den precis inte längre är rinnande. Ställ in i kylen. Smält choklad och smör tillsammans i en kastrull på svag värme. Låt svalna något. Vispa ägg och socker tillsammans, häll där efter ner chokladsmeten och rör om. Vänd till sist ner vetemjölet och blanda noga. Smöra 4 stålringar och ställ på en plåt med bakplåtspapper. Fyll ringarna till 3/4, ställ in dem mitt i ugnen och grädda i ca 10-12 min. De ska vara kladdiga näst intill rinniga i mitten. Ta en kniv och skär runt stålringen, ta en stekspade (tunn) och för in under ringen och för över bakverket till en tallrik. plocka bort stålringen, klicka upp grädden och garnera med hallonen. Till sist så siktar du över lite florsocker. Ät och njut!
Botten. Smält smöret. Smula kexen, gärna i matberedare. Tillsätt socker och smält smör och blanda samman. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, med löstagbar botten, som är 24 cm i diameter
Det är chokladmarängbottnar med en krämig, len chokladmousse – en riktig chokladdröm alltså. Här kommer äntligen receptet på tårtan som jag bakade till maken på Fars dag i söndags
Så där ja nu har ni en maffig och god chokladdröm. Detta är en glutenfri och sockerfri tårta dock sötad med en aning sockerersättning vilket kan tas bort om man väljer smaksatt 70% choklad
Börja med att göra fyllningen till kakan. Ett alternativ är att du istället för att använda det här äpple/päronmoset, använder färdigköpt äppelmos, men då blir inte smaken riktigt det samma (säger sig ju självt eftersom det är päron i det hemgjorda moset
Idag har varit lite av en bakardag, så denna rulltårta och kolasnittar har bakats idag. Dessutom står två marängbottnar i ugnen just nu som ska bli en Fars dagstårta
Vi åt paj och lax och till dessert bakade jag varsin chokladdröm med råmarinerade päron och grädde. Här och här finns finfina formar för den som vill baka Chokladdröm
Chokladdröm med kolasås, nötter och god chokladfrosting. I söndags när vi skulle fira Fars dag var det självklart att det skulle bli något med choklad förstås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.