Skiva fläskkarrén i tunna ca 5-6 mm tjocka skivor. Blanda ihop alla kryddor till kryddblandningen. Klappa in kryddblandningen på båda sidor av varje skiva
Den här varianten åt jag på "solsemester" i Egypten. Ingen indian än så länge. Ingen britt heller. Vi får laga lite mer linssoppa och hoppas på det bästa
Jeppe och jag har bokat en resa till Egypten i April så det ser man ju fram emot nu och vi ska även ha Wilma med oss, hoppas bara inte att det blir mer oroligheter där nere som det var för några månader sen
Shakshuka är en tomat- och äggrätt som är vanlig som frukost i många länder i Mellanöstern, som till exempel Libyen, Egypten, Tunisien, Algeriet och Marocko
Det är ett urgammalt sädesslag som används flitigt i Libanon, Jordanien, Syrien och Egypten. Freekeh (uttalas free-kah) är ett grön vetekorn som rostas och torkas innan det är helt moget
Om ni har varit i Egypten och testat den inhemska spriten så fattar ni kommentaren. Som jag berättat om tidigare hade jag bjudit in mina vänner till en stor glöggprovsmakning i söndags
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått en fin gyllene/brun färg. Mixa dem i en matberedare med övriga ingredienser, mixa inte för länge bara för då kommer oljan ut ur nötterna och blandningen klibbar ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.