Men nu har jag börjat skärpa mig på frukostfronten så har jag börjat äta yoghurt eller fil och då jag på mina olika arbetsplatser har gjort egenmüsli, men aldrig hemma så tyckte jag att det var dags
) Jo, det kan man ju tro att vi har tänkt, men det var faktiskt inte alls meningen att när vi nu äntligen tog vår "göra-egen-müsli-oskuld" skulle en müsliskandal sega upp på himlen
Låt barnen vara med och blanda och smaka - det är gott att göra sin egenmüsliblandning. Här kommer ett recept som ger en god och hyfsat nyttig basmüsli alla i familjen får blanda själv med det dem gillar
Ta ut plåten och bryt müslin i småbitar. Skär äpplet i bitar. Lägg mandlar, nötter och gojjibär, hälften av solros- och pumpafrön i mixern och mixa hastigt i några sekunder
Hittar ni frystorkade hallon i butik så är det gott att blanda i efter man rostat. 15- 20 portioner (ca 1-2 msk per portion) Ca värden. 1 dl solroskärnor. 1 dl pumpakärnor. 1 dl solroskärnor. 1 dl pumpakärnor
Nåt som jag funderat på länge är att göra egenmüsli. Kan bara säga att det här kommer att göras igen. Blanda vatten och olja och häll sedan över sakta i bunken samtidigt som du kramar müsliblandningen med händerna så att det blir lite klumpar
Närmüslinär klar och fått svalnat helt häller du upp den i en lufttät burk. Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.