Tricket är att låta degen vila över natten och sedan baka ut den riktigt, riktigt tunt – resultatet blir krispiga och underbart godapepparkakor man enkelt föräter sig på
Jag gillar verkligen ”vanliga” pepparkakor men jag bakar dem inte själv. Dock är DETTA recept på pepparkakor ett av mina absoluta favoriter – skurna pepparkakor
Här kommer Evas pepparkakor med ostkräm. Hyvlade pepparkakor200 g smör el margarin2 dl socker1 dl ljus sirap2 tsk malen ingefära2 tsk kanel2 tsk nejlikor1 tsk bikarbonatca 6 dl vetemjöl( 100 g mandelspån )Rör matfett och socker smidigt
Grundreceptet är Ingefärapepparkakor och är så gammalt så måtten står i koppar hit och dit haha, fick det av min kompis Jenny sedan många år tillbaka och det har blivit tradition att baka just dessa + att jag MÅSTE köpa lite köpedeg också till barnen, för den är mycket godare att äta ogräddad så det så
Goda som de är men blir lite extra festliga med en topping av citronglasyr och zest. Ett recept hämtat ur "Veckans kokbok" - Fest med systrarna von Sydow
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
VÄRLDENS godaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne. Inlägget Världens godaste pastagratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.