Ett recept hämtat ur "Veckans kokbok" - Fest medsystrarnavon Sydow. Goda som de är men blir lite extra festliga med en topping av citronglasyr och zest
SOMMARSALLADMED HALLOUMI. En salladsdröm är det att kombinera jordgubbar med nygrillad halloumi, kvarngryn (jag har helt fastnat för kvarngryn sen de ingick i Smakbox premiärbox, fantastiskt goda och matnyttiga) tillsammans med avokado, körsbärstomater, bladspenat och några bitar röd paprika
Börja med att tillreda vaniljsirapen. Blanda socker och vatten och tillsätt vaniljstången med frön. Lägg jordgubbarna och glassbollarna på ett fat, häll över resten av vaniljsirapen och fullända med några droppar avokadoolja
Servera jordgubbarna med en god gräddglass eller rörd mascarpone. 2 citroner1,75 dl strösocker1 dl vatten2 dl vitt vin1-2 kvistar färsk rosmarin1 liter jordgubbarBlanda finrivet citronskal med 1 dl citronsaft, socker och vin i en kastrull
Det här med att ha jordgubbar i salladen har jag tidigare aldrig riktigt förstått mig på, men att kombinera så där riktigt mogna svenska jordgubbar med knaperstekt halloumi och krämig balsamvinäger är to-die-for
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.