"Dumle- och Tyrkisk Peberbollarna tillverkas enligt traditionellt chokladbolls-recept, men i smeten tillsätts Dumleoch toffeekulor eller salmiak och krossad Tyrkisk Peber
Här kommer ytterligare en variant för alla choklad/lakritsälskare varav jag och Mathias är två. Värm upp smöret så att allt är helt smält och puttrar ganska mycket, rör sen direkt ihop smöret med sockret så att det smälter samman
Jag använde mestadels solrosfrön, eftersom de är ganska neutrala i smaken. Solrosfrön är rika på flera mineraler och vitaminer, och innehåller också stora mängder fleromättat fett
Det gick bra förutom att bilderna strulade och det verkade som de tycket det var intressant. För ett par veckor sedan fick jag en förfrågan om jag ville hålla, en föreläsning och berätta om min blogg
På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön. koka riset (basmatiris) i buljong och ha också i en dutt tomatpuré och en skvätt olivolja
Försöker man undvika socker och gluten så är den här kladdkakan perfekt för den som vill ha någon gott som dessert eller en bit kladdkaka i soffan framför filmen
Lyckades inte klura ut vad för slags bär eller frukt det handlade om, men när jag sedan kom hem och googlade på giuggiola, visade det sig vara samma sak som juju-bär
Precis de smakerna som jag är sugen på just nu ochsom jag gillar mycket bra. Förvaras kallt i kylen eller frysen innan du serverar dessa som godis eller till kaffet
se för flera år sedan och har bakat den då och då. Den är underbar som fryst. Oftast enligt receptet med både lime och citron men ibland med bara citroner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.