Jag har skrivit om den förr mig jag gör det igen - chokladpajen. Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Nu ska jag slänga mig raklång i soffan dels för att jag har en mycket ilsken ansiktsnerv och dels för att jag har varit på ett mindre roligt läkarbesök, men mer om det en annan dag, nu mot soffan
Vispa ägg och socker ljust och krämigt med elvisp. Nej men nu är jag iafl i full gång med att leka fram en god smörkräm som man bra kan forma med så att den blir lite fast i konsistensen och man kan forma en bibel på ett snyggt sätt
Matenpå fatet är ytterligare ett recept som vi fått låna av Bodil på Ankis jobb, hon bara fortsätter att leverera denena goda rätten efter denandra som hon tycker att vi ska prova
Egentligen hade jag tänkt spara bloggandet till den planerade nyårskavalkaden i morgon, men när jag nu hittade de där gravlaxskivorna längst bak i kylen bestämde jag mig för att "reta er" med enliten amuse bouche
Vi fick bland annat tips på hur vi skulle smaksätta gräddsåsen till köttbullarna, hur hon brukade panera det frysta torskblocket, som vi skar i bitar och stekte och många andraenkla små tips, som gjorde stor skillnad
När den är genomskinlig, lägg i de andra grönsakerna och stek vidare enliten stund. Jo, förutom att jag vill att ni ska tro att jag lever ett otroligt spännande liv (gör jag inte) så hade jag ju redan skrivit rubrikenpådenna lilla drapa
Och enligt samma tradition bidrar jag alltid med efterrätten, i år blev det blåbärspaj. Och jag tar mig gärna enKoskenkorva Salmiakki till kräftorna - rackarns så god den är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.