Förvara rulltårtan i kylen, med skarven nedåt. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten. Rulla ihop från långsidan och vira in rulltårtan i papperet
Eftersom det var mitt första försök att göra rulltårta så blev den däremot inte så fin, men gott om smörkräm blandat med chokladen gjorde den riktigt god
Rulltårta kan väl vara något att ta med till midsommarstången. Luckan till vår ugn är trasig, så tyvärr fick rulltårtan inte mycket färg den här gången, men den blev god ändå
Lägg rulltårtanmed skarven ner och låt svalna. Man vispar snabbt ihop ingredienserna, lägger bakplåtspapper i en långpanna med höga kanter och häller över smeten
Kommer ni ihåg den klassiskarulltårtanmed sylt, den som mormor gjorde. Idag inleder vi långhelgen med en mjuk och saftig rulltårta fylld med en god ekologisk hallonsylt
-). vispa socker och ägg väldigt fluffigt, vispa desto mindre när de andra ingredienserna skall i, grädda kakan direkt när smeten är färdig, använd inte för mycket fyllning så kakan blir "blöt", använder du chokladkräm, smörkräm eller liknande bör kakan svalna något innan du rullar den
Alla gillar rulltårta, alla gillar smörkräm och alla gillar Daim, så det finns verkligen ingenting som kan gå fel när man bjuder på rulltårtamedsmörkräm och Daim
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.