Häll sedan över crème frache-blandningen. Mät upp smör, vetemjöl och kallt vatten i en bunke. (Låt gärna stå framme i rumstemperatur minst 15 min så att smöret blir mjukt
(Kastrullen ska INTE värmas på något mera under resterande delar av receptet men jag använder den för att blanda ihop resten av ingredienserna för att slippa diska fler kärl
Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält
Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god
Grädda blåbärskladdkakan mitt i ugnen i 175°C i ca 25-30 minuter tills den fått lite färg, men det ska fortfarande dallra i mitten om man skakar pajformen lite lätt. Låt kladdkakan svalna och ställ sedan in i kylskåp gärna minst 1-2 timmar så att den helst hinner stelna i mitten före servering
Ställ in hjortsteken i nedre delen av ugnen i 125°C tills kött-termometern visar 62°C (mediumstekt). Salta och peppra lite grann efter behag i en ugnsform som inte är mycket större än hjortsteken
Låt vitlöksbaguetterna jäsa ca 40-60 min i rumstemperatur utan bakduk till dubbel storlek. Snitta baguetterna genom att skära på snedden med en vass kniv på ca 3-4 ställen. Grädda mitt i ugnen i 250°C i 12-15 min till gyllene färg
Skär bacon i mindre bitar. Lägg baconet i ugnsformen och ställ in i mitten av ugnen i 225°C ca 10 minuter tills baconet ser stekt ut och fått lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.