Dagens recept är just nu ett avminafavoritrecept, det blev så himla gott. Jag har haft det jättemysigt men som alltid när jag börjar slappna av och ta det lugnt så blir jag sjuk
Min man var hemma i Stockholm i ett ärende tidigare i veckan, och passade då på att titta in hos Sandströms för att köpa några av deras merguez, samt några fänkålskryddade salsiccias
Den här rätten är en traditionell kurdisk maträtt som jag gjort min egna lilla twist på. Den traditionella kurdiska Tepsin brukar oftast bara vara kryddade med salt och svartpeppar men som de flesta vet så älskar jag att krydda min mat med det jag föredrar och experimentera lite med kryddor tills jag blir nöjd, i det här tillfället har jag slagit ihop två olika kurdiska rätter till en, vilket jag tyckte funkade bra ihop
Med USA-inspiration kvar i kroppen blev det en favoritsallad till middag. I originalreceptet ska det vara roquefortost men jag använder prästost och så ska det vara endiver i - det har inte jag i min och jag använder andra salladssorter än originalet
Vi fick en av de godaste pastarätter som jag någonsin har smakat, ja som vi alla hade smakat. Min kära syster var på besök hos oss igår kväll och sov över tills idag
Avnjut gärna med nyvispad grädde och/eller hallon. Då fann jag att ryktena om dem är överdrivna och att det går minst lika bra med andra frön istället för både nyttighet och "krisp"
4 portioner200g risnudlar jag hade bara äggnudlar hemma så jag tog det istället)2 vitlöksklyftor15 cm purjolök1 burk böngroddar 4 st kycklingfilér (kycklingen kan bytas ut mot fläsk- el nötkött om man hellre vill det)1 msk olja1 brocolibukett1 stor morot5-6 champinjoner1 paprika1 burk minimajs3 ägg1 lime½ tsk sambal oelek2 msk oystersåssalt o pepparKoka nudlarna enligt förpackningen, jag drog ner 1 minutav koktiden vilket blev bra. 1 burk minimajs
Jag som av naturen är nyfiken, började läsa på lite mer om det här fenomenet. Som du kanske läst i mitt tidigare inlägg om bönor, så har mina klimakteriebesvär förändrats mycket positivt den senaste tiden
Servera med valfri dressing, hemmagjord eller köpt, jag älskar t ex "gudomligt kall citronsås" av springflowerlove som du hittar i min kokbok men ibland är det gott med endast olivolja på eller varför inte en vanlig rhode island
Vrid av värmen och rör ner osten i såsen. Låt såsen koka några minuter (var noga med att röra om). Vi åt pasta till men det är säkert minst lika gott med ris
Finns ju oändligt många varianter av fillimpa och här kommer min. Häll upp i en smord långpanna, ej den som är i ugnen utan den mindre varianten tror att det är 30X 40 cm. Ställ in i ugnen på 100 grader i 45 minuter. Sen höjer du graderna till 150 och låter formen stå kvar i 45 minuter till. 45 minuter. 45 minuter till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.