Ska det inte ligga i tiden att koka allt själv och återanvända olika delar av djuret. Igår jagade jag runt i diverse större affärer i vår storstad och ingen kunde erbjuda mig de delar av djuret som är så viktiga för julen
Del av djuret. Jag är verkligen inne i en chiliperiod just nu. Hittade en rumpstek i frysen som jag ugnsbakade med fetaost, kalamataoliver och chiliflakes
Draken är det femte djuret av de tolv djuren inom kinesisk astrologi och förknippas med styrka, hälsa, harmoni och tur och det känns redan som om det här året är på rätt väg
Detta är en manlig rätt som använder alla delar av djuret och väldigt mycket smör. Som officiell Årets kock-bloggare ville jag laga Klas Lindbergs vinnarbiff på ett sätt som fungerar hemma
Fortfarande ordentligt rödrosa, men djuret har slutat sprattla. Nyårsafton. Stora oxfilédagen. Ett idiotsäkert sätt att få köttet perfekt är att salta och peppra köttet runt om, bryna i stekpanna och sedan låta köttet stekas klart på låg temperatur i ugnen
Ibland när man beställer lamm utomlands kan man känna en tydlig ullsmak, om det beror på att köttet är felbehandlat eller om djuret är för gammalt kan jag inte svara på
Rätten kommer ursprungligen ifrån Mexico (kallas där carnitas), men finns i flera andra länder i olika varianter och med olika sorters kött, ja till och med skiljer det sig vilken del på djuret som används
Vi är fler och fler som uppskattar böndernas hårda arbete och gärna betalar lite mer för kött från djur som fått växa upp på det sätt djuret är avsett för
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.