Vi lagade också lite broccoli som vi serverade till pytipannan. Å det var just det vi lagade för någon dag sedan då herremannen inte riktigt mådde som en prins
Blanda sedan ner det i degvätskan. Forma dem till avlånga limpor. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna. Häll i olja, salt och nästan allt mjöl, spara 1-2 dl till utbakning
Värmen blir så stor så detfinns en stor risk att ljuslågorna går samman och kan orsaka brand. Bland det bästa till efterrätt är ju choklad i alla dess former
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Givetvis finnsdet mycket mer som passar men det här är mitt urval idag. Här kommer lite smått och gott som kan hjälpa till när det är kalas eller det ska dukas upp en buffé
Smält sockret så att det blir ljusbrunt. Jag köpte en sån där liten flaska portvin så jag hällde i tills den tog slut och så tog jag en slatt rödvin som vi hade över
Riktigt krispigt blev det när jag gjorde rotsellerirösti till frukost härom dagen. Det passar perfekt för den som verkligen saknar potatis, eller verkligen tycker om rotselleri såklart
Det är inte ofta vi äter efterrätter. Vispa sedan med elvisp till fast konsistens. Den här gången ville jag göra en sådan liten mängd mousse att det bara kändes meckigt att krångla med ägg
Jag vill dock verkligen rekommendera att använda färsk sparris, jag använde fryst eftersom detta bara var en *testlagning* på hemmaplan, men de blev rätt sladdriga efter förkokningen så skulle tro att resultatet blir mycket, mycket bättre med färsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.