För den här påsktårtan skulle jagsåklart ha visat när det var just påsk. Nu ska jag slänga mig raklång i soffan dels för att jag har en mycket ilsken ansiktsnerv och dels för att jag har varit på ett mindre roligt läkarbesök, men mer om det en annan dag, nu mot soffan
Sonen blev med katt men han hade ju egen bostad och visst var hon söt den lilla vita damen. Katterna därutanför kan däremot irritera mig emellanåt när de bajsar på gräsmattan och man sätter foten i det eller när de gör andra rackartyg
Fyllningarna blev rårörda hallon och mjölkchokladmousse och tårtan spacklades sedan i vit nutellasmörkräm innan den täcktes och garnerades den med marsipan
Så hinner syran bryta ned strukturen lite och göra den mjukare. Jag har tidigare varit väldigt skeptiskt till just grönkål, mycket därför att den har en sådan kravfylld hälsostämpel, men också för att den är lite svårsmält
Svängde ihop detta i morse men blev inte riktigt nöjd tyckte inte att den stelande som den skulle. Tyckte sen att det verkade lite snålt såjag fick tips om Katarinas kaka (recept nedan)
Det korrekta namnet för en sådan rätt är terrine och som sådan borde den alltid betecknas, men vardagligt språkbruk har också häftat benämningen pâté på dessa rätter, som för övrigt alltid serveras kalla i motsats till de äkta pastejerna som kan serveras antingen kalla eller varma
Det ska bli spännande och se vilken som vinner till slut. Kaffekokarkokboken - Bläckfiskspett med tillbehörDen sista Alfahanen - Ångad fjordlax med lime och chiliSweetchili - Grillad scampi med mangosalsaRostad mandel och ruccola - Halstrad pilgrimsmusslaPyttes
Att frukt också är nyttigt och dämpar, i alla fall för mig, sötbehovet gör ju inte saken sämre. Har sonen kompisar på vardagsmiddag brukar jag se till att det finns flera olika frukter hemma ochså brukar de får vara med och göra sin egen fruktsallad/fruktportion med de frukter som de vill ha
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Minst lika viktigt tycker jag är att brödet får fin färg och en bra skorpa. hur långt degen kommit innan man bakade ut den, vilken temperatur den jäser i och hur bra fart det var på surdegen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.