Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. Nu är det lördag och jag skall komma på ett recept, skulle helst ha velat grilla mendet är fortfarande kallt och när vi grillar vill vi sitta ute och äta
Det här är en rätt jag komponerade i förrgår. Äntligen lite mat på den här bloggen. Receptet låter kanske avancerat vid första anblick, mendet är inte alls svårt
Tårtan blev väldigt god, kan hända att det slinker ner en bit till till kvällsteet. Fyllningarna blev rårörda hallon och mjölkchokladmousse och tårtan spacklades sedan i vit nutellasmörkräm innan den täcktes och garnerades den med marsipan
Igår var en allmänt kaotisk dag, det var många saker som inte blev som det var tänkt. Detblev godare. Det fanns ingen bra färsk fänkål, och den fina sötpotatisen jag klämde på i mataffären för några dagar sedan låg nu och såg, ja, klämd ut
Nog blir det väl en paté då, även om vi åt den innan den svalnat helt. Och ständigt denna fläskfärs. Patén, om det nu var en sådan, krävde inget annat, den var sig själv nog
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blevdet ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Det här behöver du. En shot om dagen. Ska vi kanske försöka hålla sig någorlunda friska denna höst & vinter så tror jag den här magiska drycken hjälper oss en bra bit på vägen
Tolv korvsugna matlagare hade samlats hos Eva Thuresson och köksmästare Jesper Dahl för att lära oss allt om korvens mysterium och hur det går till att göra den från scratch
Har varit sugen länge på dennapajen från Roy Fares och idag efter söndagsteken så blevden av. Hade fått för mig att den var jobbig att göra mendet var den inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.