Först ut är botten. Fortsätt med fyllningen genom att riva mandelmassa och blanda den väl med smör. Gör under tiden vaniljkrämen genom att skrapa ur vaniljstången och blanda med sockret i crème fraiche
· Vispa ihop ägg, socker, saffran och rivet apelsinskal några minuter med handvisp. Mitt knep för att få dem på det senare viset äratt tillsätta vaniljkräm i smeten
Och så ett glas citronvatten med frusna hallon till det. funkar att steka i, göra såser på osvosv. jag ringlar över sallader, har i egen majonäs osv - mer om det och vart jag köper här
Emma tipsade mig om en variant av Pad Thai som jag bara var tvungen att testa. Nu tjugo år senare är jag lika fräknig, inte så knubbig men gillar thaimat
Tänk på attbara tillsätta lite i taget och se hur degen utvecklas. Väljer du attvärma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Jag anser attdetär hälsosamt attha all typ av mat inkluderad i sin kost, dvs att man ska äta lite av allt så länge man tycker om det och inte har allergier eller intoleranser
Sen ärdetbaraatt njuta och ja, den går att laga en kulen söndag när man ändå är hemma och donar. Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
I gamla dagar gick fiskhuvudet bland Norrmän till katten, men bara bland fattigt folk. Enligt Norsk tradition är kindmuskeln, ( Kjaken), med sitt kött den bästa biten på hela torsken och skulle bara avnjutas i gott sällskap, som till bröllop och andra festligheter, numera är den ett obligatoriskt inslag också på alla slags bufféer
Av förra årets flaskor hann vi inte dricka upp dem och de har vi testat nu närdet var lite ruggigt ute och ja den är godare i år när den stått till sig på flaskorna
Ser du ordet "arom" så släng ifrån dig skiten så långt du bara kan, för detinnebäratt innehållet är så utarmat att tillverkaren har varit tvungen att proppa i smak som tagits fram på kemisk väg för attdet ska vara ätbart
Skala och finhacka löken. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. maizena, majsstärkelse. Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.