Det går lätt att vända ned de vispade äggvitorna i ostmassanmed hjälp av en eller två degskrapor. Om sufflésmeten fastnat längs kanterna på formen under gräddningen går det lätt att diska den om du först gnider formen med litet salt
Smaksätt med salt och vitpeppar. Förväll grönsakerna i kokande, lättsaltat vatten några minuter. Servera sufflén med rört smör, gärna smaksatt med citron
Gott att servera med kokt eller råstekt potatis, en råkostsallad och ev lingonsylt. Låt ströbrödet svälla i vätskan en stund och späd därefter färsen med ströbrödsblandningen, litet i sänder, till en smidig och jämn färs
De här ruladerna blir särskilt goda med sin fyllning av purjolök och ost. Späd med vatten och grädde. Lägg litet purjolök som en rand mitt på varje färsruta och strö över riven ost
Fördela i fyra portionsformar och strö över rikligt med riven ost. Tillsätt de rensade räkorna och låt dem fräsa med några minuter, så de blir riktigt heta
En mycket elegant bjudrätt som är fantastiskt lätt att lyckas med. Krydda med salt och peppar. Du kan också baka in resterna av söndagssteken eller en bit rostbiff
Vi åt den till sen fredagsmiddag igår, och jag serverade salladen med ett par rostade mörka brödskivor och ett par goda, lagrade ostar - en med vitlöks- och en med pepparsmak
Pensla formen med olja då fäster bakplåtspappret mycket lättare. Vispa ägg och socker lätt. Lägg philadelphiaost i en skål med smör, vaniljsocker och kakao
Lägg i formen tillsammans medosten. Serveras tillsammans med sallad och bröd. - Var försiktig med saltet om du använder serranoskinka eftersom den är ganska salt i sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.