DAGENS RECEPT 15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. DAGENS RECEPT 14-09-16. 5 - 6 portioner. Från Nya Mästerkocken 1985 5 - 6 portioner
DAGENS RECEPT 14-10-27UGNSSTEKT REGNBÅGE I GRÄDDSÅSPröva denna verkligt fina fiskrätt, som är len och mild i smaken. Stek fisken i ugn, 175 grader, 30 - 40 minuter beroende på filéernas tjocklek. Ca 10 minuter att förbereda30 - 40 minuter i ugnenVariation. Låt spadet koka 15 - 30 minuter. 30 - 40 minuter. 30 - 40 minuter
Gott att servera till kött- eller fiskrätter. Dessutom är det behändigt att laga allt i en gryta - det blir inte mycket disk och grytan är också trevlig att servera maten ur
Glasera den färdiga kakan med florsocker utrört med litet nypressad citron- eller apelsinsaft. DAGENS RECEPT 15-02-24MJUK KOKOSKAKADen här kakan får en god, spännande smak av riven kokos. 1 kaka i en 1½-litersform150 g smör eller margarin1½ dl socker3 äggrivet skal av ½ citron2 dl kokosflingor2½ dl vetemjöl½ tsk bakpulverLägg matfettet i en skål och rör det mjukt
DAGENS RECEPT 14-12-26KÖTTFÄRSRULADERKöttfärsrulader är en fin variant på antingen köttbullar eller pannbiff. 2 purjolökarvatten, salt1 - 1 1½ dl riven ostSkölj och ansa purjolöken. Späd med litet vatten eller purjolöksspad och låt ruladerna sakta eftersteka på svag värme 7 - 10 minuter
Hetta upp, men se till att vitlöken inte blir mörk - då får den bitter smak. DAGENS RECEPT 14-10-07SPANSK RÄKRÄTTDen här spanska räkrätten är "eldig" i smaken eftersom den innehåller både vitlök och rödpeppar. Gratinera i ugn, 200 grader, 10 - 15 minuter eller tills osten smält och fått läcker färg. Den kan ersättas med 2 - 3 msk finhackad färsk paprika
Ingenting för nitiska bantare, men gärna för bantare med “unna-sig-dagar”. Vi åt den till sen fredagsmiddag igår, och jag serverade salladen med ett par rostade mörka brödskivor och ett par goda, lagrade ostar - en med vitlöks- och en med pepparsmak
Paellan är något av Spaniens pytt-i-panna och variationerna är oändliga. DAGENS RECEPT 14-08-02. Lägg dem i en stor kastrull och koka 4 - 6 minuter på stark värme under lock i sitt eget spad
Häll över lök- och kryddblandningen, hetta upp alltsammans och servera med kokt eller råstekt potatis, marinerade tomater eller grönsallad, gärna bönor eller ärter
DAGENS RECEPT 14-11-30GRÄDDKAKA MED ÄPPLENEn verkligt gammaldags men icke desto mindre mycket god efterrätt så här på hösten är gräddkaka. 4 - 5 portioner4 äpplen4 msk socker eller farinSmet. 4 ägg2 msk socker4 msk vetemjöl2 msk potatismjöllitet riven muskotnöt2 dl gräddfil2 dl crème fraîcheeller 4 dl gräddfil enbartTill 2 - 3 portioner. Lägg 2 - 3 dl djupfrysta, lättsockrade bär i botten på formen i stället för äpplen. Du kan också lägga 2 - 3 dl äppelmos, gärna med fruktbitar, i botten på formen innan du häller över smeten. 4 - 5 portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.