Tillsätt vatten, buljongtärning ochtomatpuré. Smaka av med paprikapulver, basilika, salt och peppar. Fräs den sedan i en upphettad kastrull med matfett
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Hacka löken, värm en grytaoch häll i lite olivolja, fräs löken tills den är genomskinlig, tillsätt salvian och dragonen och fräs med en minut, tillsätt pucken, vattnet ochtomaterna
Börja med att skölja bönorna och häll dem sedan i en stekpanna. Skär/klipp soltorkade tomater i mindre bitar och lägg ner dem, krossade tomater, tahini, chilipulver, salt och peppar i stekpannan
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
av grytanmed cayennepeppar och salt. Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta. Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis och grönsaker
Häll vattnet i grytanoch börja koka på medelhög värme. Lägg i en gryta. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.