jag är uppvuxen i en by som närmast kan jämföras med Astrid Lindgrens Bullerbyn och vi barn tillbringade många dagar, kvällar och nätter vid sjöarna och tjärnarna runtom i grannbyarna där vi fiskade upp aborrar och mörtar
En snabblagad vardagsrätt medindiska smaker. Smaka av med salt och peppar och ev. Servera med basmatiris och gärna några hela cashewnötter för extra crunch
Denna smakrika linsgryta medindiska toner lyckas verkligen med detta uppdrag med bravur och därmed lyfter vi också på hatten för den första officiella höstdagen och septembermånad
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.