En stor kram vill jag ge er alla och passar samtidigt på att önska er Gott Nytt År. Crème brûlée är en riktig klassiker och är perfekt att göra om man vill förbereda desserten i förväg
Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännare eller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält
Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crème brûléen
Häll upp i cocotte-formar och ställ dem i en form som du bottnat med en våt handduk. (Har du tillgång till en bra ugnstermometer ska du ta ut formarna när brûléerna är exakt 86 grader då är de helt perfekta
Tror att créme brulée kvalar in som den bästa desserten alla kategorier. Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar
Det kanske inte ser så väldigt aptitligt ut, men åh så gott det var. Jag tyckte att smakerna i denna choklad passade utmärkt i en crème brûlée, men välj såklart choklad efter egen smak
Vispa ihop äggulor och socker i en skål. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp vaniljstång med frö, grädde och mjölk, och låt svalna något
Räkna med 30-35 minuter i ugnen. Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härliga brytningen som lakritsen ger
Gör så här. Värm ugnen till 100°C. Koka upp grädde, mjölk, vaniljstång och socker. Låt sjuda i 5 minuter. Ställ åt sidan för att vila någon timme alternativt över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.